På den här sidan finns alla fakta om vävprogrammet WeavePoint.


Här finns beskrivning av de tre programmen:


   Standard

   Mini

   Complex Drafting


I Programhistorik listas de viktigaste nyheterna.


Startsida


Programhistorik


Demoprogram


Namnet WeavePoint och WeavePoint-logotypen är B.T. Myhres varumärken.


Den officiella hemsidan är

www.weavepoint.com


Martinsson & Eriksson är återförsäljare av WeavePoint i Sverige och Danmark.

www.m-e.seWeavePoint Standard


WeavePoint Standard är det grundläggande vävprogrammet. Det bygger på skandinavisk vävtradition, men går också att anpassa till andra vävtraditioner. Programmet är på svenska/engelska/tyska/finska.


Bakgrundsmönstret på sidan är bindningen på bilden med 8 grå, 8 vita trådar både i varp och inslag


Rita

Rita en inredning och få ett bindemönster, eller använd de färdiga solvningar, trampningar och uppknytningar som finns i programmet.

Rita ett bindemönster och programmet konstruerar inredningen.

Rita mönster, både fria och upprepningsmönster. Rita mönster för damast med mönsterskaft och dragnota.


Bearbeta

Det lätt att ändra i bindemönster och inredning för att pröva olika varianter. Man kan spegelvända solvningen och trampningen, repetera mönstret, färgsätta varp och inslag, lägga till och ta bort varptrådar och inslag. Man kan utveckla ett partimönster på olika sätt.


Se det färdiga tyget

Det färdiga tyget visas med garn av olika tjocklek och med mellanrum mellan trådarna med de tätheter man bestämt. Det går att visa tyget med inslagseffekt, varpeffekt eller som dubbelväv. Tyget kan visas med en garnliknande yta. Vänd på tyget och se baksidan.Data om WeavePoint Standard


Standard har 128 skaft och 128 trampor, 9600 varptrådar och 9600 inslag, färgpalett med upp till 256 färger i samma mönster. Man kan blanda egna färger och spara egna färgpaletter. Det finns 20 zoomnivåer, stort anteckningsfönster, vävnota, färdiga solvningar, trampningar och uppknytningar.


Visa mönstret i flera färgställningar, rita och spara mönster med upp till 2400 x 2400 rutor, visa tyget med olika varp- och inslagstätheter, omvandla ett partimönster till detaljmönster med olika bindningar. Man kan göra utskrifter av hela mönstret, eller delar av det, av varpordningen eller av tyget i verklig storlek. Dessutom kan man importera bilder från ritprogram och exportera mönster och anteckningar till andra program.


Välj om solvnotan ska visas nedanför eller ovanför mönstret, vilket skaft eller vilken trampa som ska räknas som nummer 1, enkeltrampning eller dubbeltrampning, om solvningen ska börja från höger eller från vänster, trampningen nedifrån eller uppifrån, om fylld ruta ska betyda sänkt eller höjd varptråd, om bindemönstret ska visas som rutmönster eller som trådar.


Arbeta med traditionell trampning och uppknytning eller med en liftplan för vävstyrning eller maskinvävstolar. Liftplan används också när man ritar för bordsvävstolar.


Vävnota

Project Planner räknar ut varplängd och garnåtgång.

Läs mer om den HÄR


Systemkrav

Windows 7/8/10


Tillbaka